До питання про криміналізацію розкрадання гуманітарної допомоги - Васильєв, А. А.; Vasiliev, A. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9480-7814 (Проблеми кваліфікації та розслідування кримінальних правопорушень в умовах воєнного стану : матеріали наук.-теорет. конф. (м. Київ, 26 трав. 2022 р.). – Київ, 2022. – С. 39-42, 2022)
Пропонується розглянути питання внесення відповідних змін та доповнень у Кримінальний кодекс України, що узгодили б норми законів, спрямованих, з одного боку, на протидію правопорушенням проти власності, а з іншого – за незаконне використання гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, благодійних пожертв або безоплатної допомоги.

It is proposed to consider the issue of introducing appropriate amendments and additions to the Criminal Code of Ukraine, which would harmonize the norms of laws aimed, on the one hand, at combating property crimes, and on the other hand at illegal use of humanitarian aid for the purpose of obtaining profit, charitable donations or free aid .

Предлагается рассмотреть вопрос внесения соответствующих изменений и дополнений в Уголовный кодекс Украины, которые бы согласовали нормы законов, направленных, с одной стороны, на противодействие правонарушениям против собственности, а с другой – за незаконное использование гуманитарной помощи с целью получения прибыли, благотворительных пожертвований или безвозмездной помощи.
Васильєв, А. А. До питання про криміналізацію розкрадання гуманітарної допомоги / Васильєв Андрій Анатолійович // Проблеми кваліфікації та розслідування кримінальних правопорушень в умовах воєнного стану : матеріали наук.-теорет. конф. (м. Київ, 26 трав. 2022 р.) / МВС України, Нац. акад. внутр. справ. – Київ, 2022. – С. 39-42.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; розкрадання гуманітарної допомоги; гуманітарна допомога; криміналізація діянь; війна; расхищение гуманитарной помощи; embezzlement of humanitarian aid; humanitarian aid; гуманитарная помощь; война; war