Професійно-психологічна підготовка працівників Національної поліції (освітньо-конфліктологічний вимір) - Гіренко, С. П.; Girenko, S. P.; Сергій Гіренко (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 107-109., 2019)
Автором запропоновано зміни освітнього вектору підготовки поліцейських в бік значного посилення практичного компоненту ефективного управління несприятливими (конфліктними) формами взаємодії в службових ситуаціях, реалізації ґрунтовної програми їх конфліктологічної освіти в закладах вищої освіти МВС. Практична новизна полягає в зазначених автором низки рекомендацій, спрямованих на розвиток професійної конфліктологічної культури та компетентності правоохоронців, формування в них вагомого та варіативного особистого арсеналу психологічних форм та засобів гармонізації соціальних стосунків.

The author proposes changes in the educational vector of police training towards a significant strengthening of the practical component of effective management of unfavorable (conflict) forms of interaction in official situations, the implementation of a thorough program of conflict education in higher education institutions of the Ministry of Internal Affairs. The practical novelty lies in the number of recommendations indicated by the author, aimed at developing a professional conflictological culture and competence of law enforcement officers, forming in them a weighty and variable personal arsenal of psychological forms and means of harmonizing social relations.

Автором предложены изменения образовательного вектора подготовки полицейских в сторону значительного усиления практического компонента эффективного управления неблагоприятными (конфликтными) формами взаимодействия в служебных ситуациях, реализации основательной программы конфликтологического образования в учреждениях высшего образования МВД. Практическая новизна заключается в указанных автором ряде рекомендаций, направленных на развитие профессиональной конфликтологической культуры и компетентности правоохранителей, формирование у них весомого и вариативного личного арсенала психологических форм и средств гармонизации социальных отношений.
Keywords: Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; діяльність підрозділів Національної поліції; деятельность подразделений Национальной полиции; activities of the National Police units; поведінка працівників; поведение работников; employee behavior; конструктивна поведінка; конструктивное поведение; constructive behavior; конфліктні ситуації; конфликтные ситуации; conflict situations; конфліктологія; конфліктологія; conflictology; конфліктостійкість працівників; конфликтоустойчивость работников; conflict resistance of employees; професійна конфліктологічна підготовка працівників поліції; профессиональная конфликтологическая подготовка работников полиции; professional conflictological training of police officers