Категорія статі та її значення для розуміння психологічних особливостей студенток-психологів - Балабанова, Л. М.; Balabanova, L. M.; Скороходова, О.; Skorokhodova, O. (Бочаровські читання : матеріали наук.-практ. конф. [з міжнар. участю], присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 18 берез. 2016 р.). – Харків, 2016. – С. 106-108, 2016)
Розглянуто питання визначення рівня поло-рольової ідентифікації студенток, що вибрали професію психолога. Показано, що питання усвідомлення поло-рольової ідентифікації індивіда, її співвіднесення з обраним видом діяльності – це проблема, яка повинна вирішуватись в умовах сучасної системи освіти, в тому числі і у вищій школі.

The issue of determining the level of gender-role identification of female students who chose the profession of psychologist is considered. It is shown that the issue of awareness of gender-role identification of an individual, its correlation with the chosen type of activity is a problem that must be solved in the conditions of the modern education system, including in higher education.

Рассмотрены вопросы определения уровня поло-ролевой идентификации студенток, выбравших профессию психолога. Показано, что вопрос осознания поло-ролевой идентификации индивида, ее соотнесения с выбранным видом деятельности – это проблема, которая должна решаться в условиях современной системы образования, в том числе и в высшей школе.
Балабанова, Л. М. Категорія статі та її значення для розуміння психологічних особливостей студенток-психологів / Любов Матвіївна Балабанова, Ольга Скороходова // Бочаровські читання : матеріали наук.-практ. конф. [з міжнар. участю], присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 18 берез. 2016 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2016. – С. 106-108.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Україна. Ukraine. Украина; категорія статі; gender category; категория пола; гендерні стереотипи; gender stereotypes; гендерные стереотипы; поло-рольова ідентифікація; gender-role identification; поло-ролевая идентификация; професійна успішність; professional success; профессиональная успеваемость; студентки- психологи; female psychology students