Особливості розслідування кіберзлочинів у сфері високих технологій - Грищенко, Д. О.; Hryshchenko, D. O.; Андрієнко, І. А.; Andriienko, I. A. (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. IV наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 червня 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 146-148, 2024)
Підкреслено, що розслідування злочинів у сфері високих технологій є надзвичайно складним завданням для правоохоронців через стрімкий розвиток технологій, міжнародний характер кіберзлочинності, складність збору доказів та інші фактори. Вирішення цієї проблеми вимагає постійного вдосконалення компетенцій та ресурсів правоохоронних органів, вдосконалення законодавчої бази, а також тісної міжнародної співпраці.

It is emphasized that the investigation of crimes in the field of high technologies is an extremely difficult task for law enforcement officers due to the rapid development of technologies, the international nature of cybercrime, the difficulty of collecting evidence and other factors. Solving this problem requires constant improvement of competences and resources of law enforcement agencies, improvement of the legislative framework, as well as close international cooperation.

Подчеркнуто, что расследование преступлений в сфере высоких технологий является чрезвычайно сложной задачей для правоохранителей из-за стремительного развития технологий, международного характера киберпреступности, сложности сбора доказательств и других факторов. Решение этой проблемы требует постоянного усовершенствования компетенций и ресурсов правоохранительных органов, усовершенствования законодательной базы, а также тесного международного сотрудничества.
Keywords: злочини у сфері високих технологій; кіберзлочинність; розслідування злочинів; high-tech crimes; cybercrime; crime investigation; преступления в сфере высоких технологий; киберпреступность; расследование преступлений