Реалізація права громадян на житло з житлового фонду соціального призначення - Шишка, О. Р.; Shyshka, O. R.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1396-0508; ResearcherID: J-6787-2016 (Форум права. – 2010. – № 4. - С. 966–970, 2010)
Розглянуто питання реалізації права громадян на житло з житлового фонду соціального призначення; зроблено висновок, що для реалізації права громадян на житло з житлового фонду соціального призначення недостатньо лише наявність такого права, але й повинні бути необхідні дії особи, які свідчать про намагання особи реалізувати своє право через схему: адміністративні правовідносини => цивільні правовідносини.

The subject the implementation of citizens’ right to housing from the housing stock of social purpose are examines; in the study the author concludes that in order to exercise the citizens’ right to housing from the housing stock of social purpose mere existence of such a right is insufficient moreover the essential are person’s actions demonstrating the desire to implement the right by the scheme: administrative relationship => civil relationship.

Рассмотрены вопросы реализации права граждан на жилье из жилищного фонда социального назначения; сделан вывод, что для реализации права граждан на жилье из жилищного фонда социального назначения недостаточно только наличие такого права, но и должны быть необходимые действия лица, свидетельствующие о желании реализовать свое право через схему: административные правоотношения => гражданские правоотношения.
Реализация права граждан на жилье из жилищного фонда социального назначения
The Implementation of Citizens’ Right to Housing from the Housing Stock of Social Purpose
Шишка О. Р. Реалізація права громадян на житло з житлового фонду соціального призначення [Електронний ресурс] / О. Р. Шишка // Форум права. – 2010. – № 4. – С. 966–970. – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2010-4/10sopfcp.pdf
Шишка О. Р. "Реалізація права громадян на житло з житлового фонду соціального призначення." Форум права 4 (2010): 966-970 .
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; договір соціального найму житла; правоздатність; дієздатність; житло; порядок взяття осіб на соціальний квартирний облік; соціальний квартирний облік; правоспособность; дееспособность; жилье; социальный квартирный учет; житловий фонд соціального призначення; жилищный фонд социального назначения; housing stock of social purpose; right to housing; housing; legal personality