Позитивний досвід організації поліції королівства Норвегія - Головко, Б. Г.; Golovko, B. G.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-8815-5722 (Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції (18-19 травня 2018 року, м. Суми). – Суми, 2018. – С. 6-9., 2018)
Досліджено одну з найуспішніших спроб реформування поліції - Королівства Норвегія. Розглянуто нормативно-правову базу діяльності поліції, її структуру, особливісті організації поліцейської системи. Приділено увагу головному спеціалізованому навчальному закладу - Університетському коледжу поліції Норвегії.

One of the most successful attempts to reform the police - the Kingdom of Norway - is studied. The regulatory and legal basis of police activity, its structure, peculiarities of the organization of the police system are considered. Attention is paid to the main specialized educational institution - the Norwegian Police University College.

Исследована одна из самых успешных попыток реформирования полиции - Королевства Норвегия. Рассмотрена нормативно-правовая база деятельности полиции, ее структура, особенности организации полицейской системы. Уделено внимание главному специализированному учебному заведению – Университетскому колледжу полиции Норвегии.
Головко, Б. Г. Позитивний досвід організації поліції королівства Норвегія / Борис Георгійович Головко // Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції (18-19 травня 2018 року, м. Суми) / Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ. – Суми: Видавничий дім «Ельдорадо», 2018. – С. 6-9.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; поліція; police; полиция; зарубіжні країни; foreign countries; зарубежные страны; Норвегія; Norway; Норвегия