Кіберзлочинність і протидія їй в умовах воєнного стану в Україні - Салманов, О. В.; Salmanov, O. V.; Олексій Салманов (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 19 квіт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 313-318, 2024)
Досліджено питання кіберзлочинності в Україні, де в умовах воєнного стану кіберзлочинці активно залучаються до зламу урядових серверів, розповсюдженню дезінформації серед населення та використанню фейкових профілів у соціальних мережах. Наголошено на необхідності розробки комплексних заходів протидії кіберзлочинності, що могли б бути впроваджені не тільки державними органами, а й приватними структурами та громадянами.

The issue of cybercrime in Ukraine, where under martial law, cybercriminals are actively involved in hacking government servers, spreading disinformation among the population, and using fake profiles in social networks, has been studied. The need to develop comprehensive measures to counter cybercrime, which could be implemented not only by state bodies, but also by private structures and citizens, was emphasized.

Исследованы вопросы киберпреступности в Украине, где в условиях военного положения киберпреступники активно привлекаются к взлому правительственных серверов, распространению дезинформации среди населения и использованию фейковых профилей в социальных сетях. Отмечена необходимость разработки комплексных мер противодействия киберпреступности, которые могли бы быть внедрены не только государственными органами, но и частными структурами и гражданами.
Keywords: кіберзлочинність; cybercrime; киберпреступность; протидія кіберзлочинності; combating cybercrime; противодействие киберпреступности; воєнний стан; martial law; военное положение