Доступність правосуддя в адміністративних судах як правова категорія: визначення сутності - Колеснікова, І. С.; Kolesnikova, I. S. (Право і безпека. - 2011. - № 4 (41). - С. 112-116, 2011)
Охарактеризовано категорію «доступність правосуддя в адміністративних судах» з урахуванням її правової природи. Встановлено співвідношення категорій «доступність» і «справедливість». Доведено, що категорія справедливості у контексті доступності правосуддя в адміністративних судах виявляється через принципи справедливого судового процесу.

The category «accessibility of justice in administrative courts» with taking into account its law essence is characterized. The correspondence between categories «accessibility» and «justice» is defined. It is proved that category of justice in sense of accessibility of justice in administrative courts arises through principles of justify court procedure.

Охарактеризована категория «доступность правосудия в административных судах» с учётом её правовой природы. Установлено соотношение категорий «доступность» и «справедливость». Доказано, что категория справедливости в контексте доступности правосудия в административных судах проявляется через принципы справедливого судебного процесса.
The accessibility of justice in administrative courts as law category: defining of content
Доступность правосудия в административных судах как правовая категория: определение сущности
Keywords: адміністративний суд; administrative court; административный суд; доступність правосуддя; access to justice; доступность правосудия; право на судовий захист; right to legal protection; право на судебную защиту; справедливість; justice; справедливость