Особливості суб’єктів права свободи світогляду та віросповідання за законодавством України - Бринчак, М. П.; Brynchak, M. P. (Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2019. – № 1 (20). – С. 169-176, 2019)
Важливу роль у приватному праві відіграють особисті немайнові права, які забезпечують повноцінне існування людини в суспільстві. Право на свободу світогляду та віросповідання заслуговує на особливу увагу щодо його здійснення та використання в правовій, демократичній, незалежній Україні. Будь-яке особисте немайнове право має свої особливості. Структура права свободи світогляду та віросповідання складається з певного змісту, це право має свої предмет, об’єкт і суб’єкт. З’ясовано суб’єкт права на свободу світогляду та віросповідання, а також особливості суб’єкта в правоздатності та дієздатності, уточнено, з якого віку може здійснюватись право свободи світогляду та віросповідання.

Personal non-property rights that ensure the full existence of a person in society play an important role in private law. The right to freedom of worldview and religion deserves special attention to its implementation and use within legal, democratic, independent state of Ukraine. Any personal nonproperty right has its own characteristics. The structure of the right to freedom of worldview and religion consists of a certain content, this right has its subject matter, object and subject. The author of this article will consider the subject of the right to freedom of worldview and religion. Features of the subject within legal personality and capacity, the age when one can enjoy the right to freedom of worldview and religion will be studied.

Важную роль в частном праве играют личные неимущественные права, обеспечивающие полноценное существование человека в обществе. Право на свободу мировоззрения и вероисповедания заслуживает особого внимания к его осуществлению и использованию в правовом, демократическом, независимом государстве Украина. Любое личное неимущественное право имеет свои особенности. Структура права свободы мировоззрения и вероисповедания состоит из определенного содержания, это право имеет свой предмет, объект и субъект. Рассмотрены субъект права на свободу мировоззрения и вероисповедания и особенности субъекта в правоспособности и дееспособности, то, с какого возраста можно пользоваться правом на свободу мировоззрения и вероисповедания.
Features of the subjects of the right to freedom of worldview and religion under Ukrainian law
Особенности субъектов права свободы мировоззрения и вероисповедания по законодательству Украины
Бринчак, М. П. Особливості суб’єктів права свободи світогляду та віросповідання за законодавством України / Маріанна Петрівна Бринчак // Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2019. – № 1 (20). – С. 169-176.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; суб’єкт права; правосуб’єктність; правоздатність; дієздатність; свобода світогляду та віросповідання; subject of law; legal personality; legal capacity; capacity; freedom of world view and religion; civil law; субъект; правосубъектность; правоспособность; дееспособность; свобода мировоззрения и вероисповедания