Правопорядок в умовах правового режиму воєнного стану - Вінцук, В. В.; Vintsuk, V. V.; Варійчук, М. А.; Variichuk, M. A. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 30-річчю Харк. нац. ун-ту внутр. справ у статусі університету (м. Вінниця, 22 листоп. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 42-43, 2024)
Відзначено, що правопорядок в умовах правового режиму воєнного стану є особливим суспільно-правовим станом, який забезпечує стабільність, безпеку та ефективність управління в умовах загрози національній безпеці. Під час воєнного стану наявні обмеження та заборони є способом забезпечення законності в діяльності органів публічного управління та мають тимчасовий характер.

It is noted that law and order under the legal regime of martial law is a special socio-legal state that ensures stability, security and efficiency of governance in conditions of threat to national security. During martial law, existing restrictions and prohibitions are a way to ensure legality in the activities of public administration bodies and are temporary in nature.

Отмечено, что правопорядок в условиях правового режима военного положения является особым общественно-правовым положением, обеспечивающим стабильность, безопасность и эффективность управления в условиях угрозы национальной безопасности. Во время военного положения существующие ограничения и запреты являются способом обеспечения законности в деятельности органов публичного управления и носят временный характер.
Keywords: правопорядок; воєнний стан; обмеження прав і свобод; заборони; law and order; martial law; restrictions on rights and freedoms; prohibitions; военное положение; ограничение прав и свобод; запреты