Discussion of the moral and legal aspects on the use of force in modern wars - Shevchuk, N. M.; Шевчук, Н. М. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 233-234, 2025)
Зазначено, що обговорення моральних і правових аспектів застосування сили в сучасних війнах є складним завданням. Воно вимагає співпраці між державами, міжнародними організаціями та правозахисниками. Необхідно прагнути до створення більш безпечного світу. Важливо пам’ятати, що кожне рішення про застосування сили має свої наслідки.

It is noted that discussing the moral and legal aspects of the use of force in modern wars is a difficult task. It requires cooperation between states, international organizations and human rights defenders. It is necessary to strive to create a safer world. It is important to remember that every decision to use force has its consequences.
Keywords: міжнародне гуманітарне право; застосування сили; збройні конфлікти; сучасні війни; моральні аспекти; правові аспекти; international humanitarian law; use of force; armed conflicts; modern wars; moral aspects; legal aspects