Особливий порядок застосування заходів фінансового контролю щодо суддів - Пабат, О. В.; Pabat, O. V.; Пабат Олександр Васильович (Актуальні проблеми адміністративно-деліктного права України : матеріали круглого столу (м. Вінниця, 31 жовт. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 47-49, 2023)
Визначено, що Національне агентства з питань запобігання корупції вправі проводити повну перевірку декларації, поданої суддею, суддею Конституційного Суду України, моніторинг способу життя судді, судді Конституційного Суду України на підставі положень Закону України «Про запобігання корупції».

It was determined that the National Agency for the Prevention of Corruption has the right to carry out a full review of the declaration submitted by a judge, a judge of the Constitutional Court of Ukraine, monitoring the lifestyle of a judge, a judge of the Constitutional Court of Ukraine, based on the provisions of the Law of Ukraine "On Prevention of Corruption".

Определено, что Национальное агентство по предотвращению коррупции вправе проводить полную проверку декларации, поданной судьей, судьей Конституционного Суда Украины, мониторинг образа жизни судьи, судьи Конституционного Суда Украины на основании положений Закона Украины «О предотвращении коррупции».
Keywords: судді; judges; судьи; запобігання корупції; prevention of corruption; предотвращение коррупции; фінансовий контроль; financial control; финансовый контроль