Особливості допиту підозрюваних-військовополонених при розслідуванні порушень законів та звичаїв війни - Книженко, С. О.; Knyzhenko, S. O.; Книженко Світлана (Теоретико-прикладні проблеми кримінального процесу та криміналістики в умовах воєнного стану : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 24 листоп. 2023 р.). – Кам’янець-Подільський : ХНУВС, 2023. – С. 169-171, 2023)
З'ясовано, що особливості допиту підозрюваних із числа військовополонених при розслідуванні порушень законів та звичаїв війни визначаються процесуальними та криміналістичними аспектами, врахування яких дозволить швидко та якісно провести слідчу (розшукову) дію.

It has been found that the specifics of interrogation of prisoners of war suspects in the investigation of violations of the laws and customs of war are determined by procedural and forensic aspects, the consideration of which will allow for quick and high-quality investigative (search) action.

Выяснено, что особенности допроса подозреваемых из числа военнопленных при расследовании нарушений законов и обычаев войны определяются процессуальными и криминалистическими аспектами, учет которых позволит быстро и качественно провести следственное (розыскное) действие.
Keywords: підозрюваний-військовополонений; suspect is a prisoner of war; подозреваемый-военнопленный; допит; interrogation; допрос; розслідування порушень законів та звичаїв війни; investigation of violations of the laws and customs of war; расследование нарушений законов и обычаев войны