Поняття та сутність правового стимулювання трудової активності працівника - Хлепітько, М. М.; Khlepitko , M. M. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2017. - Вип. 6, т. 3. - С. 103-109, 2017)
Визначено поняття "правове стимулювання трудової активності працівника" та його сутності в процесі організації праці у межах трудових відносин. Охарактеризовано спеціальні галузеві способи, прийоми та засоби регламентаційного, реалізаційного та захистного характеру в процесі забезпечення правового стимулювання трудової активності працівника.

The concept of "legal stimulation of the labor activity of an employee" and its essence in the process of organizing work within the limits of labor relations are defined. Special industry methods, techniques and means of a regulatory, implementation and protection nature in the process of ensuring legal stimulation are characterized labor activity of the employee.

Определено понятие "правовое стимулирование трудовой активности работника" и его сущность в процессе организации труда в пределах трудовых отношений. Охарактеризованы специальные отраслевые способы, приемы и средства регламентационного, реализационного и защитного характера в процессе правового стимулирования трудовой активности работника.
Keywords: правове стимулювання; legal incentive; правовое стимулирование; трудова активність; labor activity; трудовая активность; трудові відносини; labor relations; трудовые отношения; працівник; employee; работник; роботодавець; employer; работодатель