Риторична культура професійного мовлення : курс лекцій - Василенко, В. А.; Vasylenko, V. A.; Валентина Василенко (Суми: Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ, 2023. - 377 с., 2023)
У навчальному посібнику висвітлено основоположні поняття і категорії риторичної культури професійного мовлення. Лекційним змістом книга забезпечує ефективну технологію здобування знань, розвиває креативні здібності і навички самостійної роботи відповідно до пріоритетів сучасної системи навчання. Для магістрантів і студентів гуманітарних факультетів закладів вищої освіти, юристів-практиків – усіх, хто прагне ефективної мисленнєво-мовленнєвої діяльності.

The textbook covers the basic concepts and categories of the rhetorical culture of professional speech. The lecture content of the book provides effective knowledge acquisition technology, develops creative abilities and skills of independent work in accordance with the priorities of the modern education system. For master's students and students of humanities faculties of higher education institutions, practicing lawyers - everyone who aspires to effective thinking and speaking activity.

В учебном пособии отражены основополагающие понятия и категории риторической культуры профессиональной речи. Лекционным содержанием книга обеспечивает эффективную технологию получения знаний, развивает креативные способности и навыки самостоятельной работы в соответствии с приоритетами современной системы обучения. Для магистрантов и студентов гуманитарных факультетов заведений высшего образования, юристов-практиков – всех, кто стремится к эффективной мыслительно-речевой деятельности.
Навчальний посібник для здобувачів гуманітарних факультетів закладів вищої освіти
Keywords: риторична культура професійного мовлення; професійне мовлення; Навчальні видання. Educational edition. Учебные издания; professional speech; профессиональная речь; rhetorical culture of professional speech