Основні кількісно-якісні показники насильства в сім’ї: кримінологічний аналіз - Блага, А. Б.; Blaha, A. B. (Вісник Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна: № 1077: Серія: Право. - 2013. - Вип. 15. - С. 131-135, 2013)
У статті здійснений аналіз основних кількісно-якісних показників. В ході аналізу розкрито сутність насильства в сім`ї як негативного соціального явища. Факторний аналіз надає змогу оцінити масштаб та динаміку кожного аспекту цього складного явища. Зокрема, здійснено порівняльний аналіз кількості злочинів відповідно до адміністративних правопорушень, зафіксованих у сфері протидії насильства в сім`ї. Додатково розраховані коефіцієнти насильства в сім`ї протягом 2010-2012 рр. для наступного порівняння із загальнонаціональними показниками злочинності.

This article analyzes the main quantitative and qualitative indicators. The analysis reveals the nature of domestic violence as a negative social phenomenon. Factor analysis allows us to estimate the scale and dynamics of every aspect of this complex phenomenon. In particular, the comparative analysis of crimes and administrative offences, recorded in combating domestic violence, is done. Additionally, the coefficients of domestic violence in 2010-2012 are calculated for the following comparison with the national total crime rate.

В статье осуществлен анализ основных количественно-качественных показателей. В ходе анализа раскрыта сущность насилия в семье как негативного социального явления. Факторный анализ дает возможность оценить масштаб и динамику каждого аспекта этого сложного явления. В частности, проведен сравнительный анализ количества преступлений относительно административных правонарушений, зафиксированных в сфере противодействия насилию в семье. Дополнительно рассчитаны коэффициенты насилия в семье в течение 2010-2012 гг. для последующего сравнения с общенациональными показателями преступности.
Блага А. Б. Основні кількісно-якісні показники насильства в сім’ї: кримінологічний аналіз / Блага А. Б. // Вісник Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна: № 1077: Серія: Право. - 2013. - Вип. 15. - С. 131-135.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; насильство в сім’ї; кількісно-якісні показники; коефіцієнт інтенсивності; динаміка злочинності; domestic violence; quantitative and qualitative indicators; factor of intensity; dynamics of crime; насилие в семье; количественно-качественные показатели; коэффициент интенсивности; динамика преступности