Адміністративно-правовий статус авіаційного персоналу в Україні - Брусакова, О. В.; Brusakova, O. V.; Оксана Брусакова (Науковий вісник Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. – 2020. – № 1. – С. 82-87, 2020)
У статті наголошено на важливість визначення поняття, сутності, структури адміністративно-правового статусу авіаційного персоналу в Україні та правових засадах його реалізації. Запропоновано авторське визначення понять «адміністративно-правовий статус авіаційного персоналу» та «правові засади реалізації адміністративно-правового статусу авіаційним персоналом». Здійснено аналіз нормативно-правових актів, на рівні яких закріплено правові засади реалізації адміністративно-правового статусу авіаційним персоналом в Україні, з урахуванням їх юридичної сили.

The article emphasizes the importance of defining the concept, essence, structure of the administrative and legal status of aviation personnel in Ukraine and the legal basis for its implementation. The author's definition of the concepts "administrative and legal status of aviation personnel" and "legal bases of realization of administrative and legal status by aviation personnel" is offered. The analysis of normative-legal acts is carried out, at the level of which the legal bases of realization are fixed administrative and legal status of aviation personnel in Ukraine, taking into account their legal forces.

В статье отмечена важность определения понятия, сущности, структуры административно-правового статуса авиационного персонала в Украине и правовых принципах его реализации. Предложено авторское определение понятий «административно-правовой статус авиационного персонала» и «правовые основы реализации административно-правового статуса авиационным персоналом». Осуществлен анализ нормативно-правовых актов на уровне которых закреплены правовые основы реализации административно-правового статуса авиационным персоналом в Украине, с учетом их юридической силы.
Administrative legal status of aviation personnel in Ukraine
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; авіаційний персонал; авиационный персонал; aviation personnel; адміністративно-правовий статус; административно-правовой статус; administrative and legal status; правові засади; правовые основы; нормативно-правове регулювання; нормативно-правовое регулирование; normative and legal regulation