Теоретичні підходи до визначення поняття «юридична відповідальність» - Подорожній, Є. Ю.; Podorozhnii, Ye. Yu.; Подорожній Євген Юрійович (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2014. – № 3 (66). – С. 6-15, 2014)
Розглянуто існуючі у правознавстві погляди на зміст і сутність поняття «юридична відповідальність», акцентовано увагу на їх перевагах та недоліках, зроблено відповідні висновки. Existing in jurisprudence views on the content and nature of the notion «legal liability» are researched; special attention is focused on their advantages and disadvantages; corresponding conclusions are made. Рассмотрены существующие в правоведении взгляды на содержание и сущность понятия «юридическая ответственность», акцентировано внимание на их преимуществах и недостатках, сделаны соответствующие выводы.
Theoretical approaches for determining the notion «legal liability»
Теоретические подходы к определению понятия «юридическая ответственность»
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; соціальна відповідальність; социальная ответственность; social liability; юридична відповідальність; юридическая ответственность; legal liability; проспективна (позитивна) юридична відповідальність; проспективная (положительная) юридическая ответственность; prospective (positive) legal liability; ретроспективна (негативна) юридична відповідальність; ретроспективная (негативная) юридическая ответственность; retrospective (negative) legal liability