Особливості доказування у кримінальних провадженнях щодо воєнних злочинів - Піддубна, А. В.; Piddubna, A. V.; Мусійко, А. А.; Musiiko, A. A. (Теоретико-прикладні проблеми кримінального процесу та криміналістики в умовах воєнного стану : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 24 листоп. 2023 р.). – Кам’янець-Подільський : ХНУВС, 2023. – С. 347-350, 2023)
Розглянуто проблемні питання проведення слідчих (розшукових) дій та важливої ролі суб'єктів, які беруть участь у процесі доказування воєнних злочинів. Наголошено на важливості забезпечення належного кадрового потенціалу, розробки конкретного порядку дій, що враховуватиме специфіку проведення слідчих (розшукових) дій у кримінальних провадженнях щодо воєнних злочинів.

The problematic issues of conducting investigative (search) actions and the important role of subjects participating in the process of proving war crimes are considered. It was emphasized the importance of ensuring adequate personnel potential, developing a specific procedure that would take into account the specifics of conducting investigative (search) actions in criminal proceedings regarding war crimes.

Рассмотрены проблемные вопросы проведения следственных (розыскных) действий и важной роли субъектов, участвующих в процессе доказывания военных преступлений. Отмечена важность обеспечения надлежащего кадрового потенциала, разработки конкретного порядка действий, что будет учитывать специфику проведения следственных (розыскных) действий в уголовных производствах по военным преступлениям.
Keywords: кримінальне провадження; criminal proceedings; уголовное производство; доказування; proving; доказывание; воєнні злочини; war crimes; военные преступления