Особливості формування готовності працівника поліції до застосування вогнепальної зброї в екстремальних умовах - Вознесенський, І. В.; Voznesenskyi, I. V. (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. [конф. (м. Харків, 26 трав. 2023 р.)]. – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 69-70, 2023)
Стверджено, що особливість формування у співробітника поліції психологічної готовності несення служби в екстремальних обставинах, а також застосування вогнепальної зброї в екстремальних умовах – це складний процес, що потребує спеціальних навичок і постійного саморозвитку особистості.

It has been asserted that the peculiarity of forming a police officer's psychological readiness to serve in extreme circumstances, as well as the use of firearms in extreme conditions, is a complex process that requires special skills and constant self-development of the individual.

Утверждено, что особенность формирования у сотрудника полиции психологической готовности несения службы в экстремальных обстоятельствах, а также применение огнестрельного оружия в экстремальных условиях – это сложный процесс, требующий специальных навыков и постоянного саморазвития личности.
Keywords: психологічна готовність; psychological readiness; психологическая готовность; працівники поліції; police officers; работники полиции; застосування вогнепальної зброї; use of firearms; применение огнестрельного оружия; екстремальні умови; extreme conditions; экстремальные условия