Проблеми реалізації заходів адміністративного примусу у справах про домашнє насильство - Гарбуз, А. О.; Harbuz, A. O. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 28-31, 2025)
Наголошено, що боротьба з домашнім насильством має носити комплексний характер. Лише за умови системного та послідовного впровадження передбачених законодавством заходів можливе створення ефективної системи реагування. Завдання держави — не лише приймати закони, а й забезпечувати їх реальну дію в інтересах захисту прав і свобод людини.

It was emphasized that the fight against domestic violence should be comprehensive. Only under the condition of systematic and consistent implementation of measures provided for by law is it possible to create an effective response system. The task of the state is not only to adopt laws, but also to ensure their real effect in the interests of protecting human rights and freedoms.
Keywords: Україна; домашнє насильство; заходи адміністративного примусу; запобігання та протидія домашньому насильству; Ukraine; domestic violence; administrative coercion measures; prevention and counteraction to domestic violence