До проблеми правової регламентації підстав виникнення та зміни трудових правовідносин державних службовців - Лисицька, Т. Г.; Lysytska, T. H. (Проблеми розвитку соціально-трудових прав та профспілкового руху в Україні : матеріали VІІІ Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 28 трав.2020 р.). – Xарків: ХНУВС, 2020. – С. 303-307., 2020)
Зазначено, що Зміни трудових правовідносин державних службовців регламентуються Законом України «Про державну службу». Аналіз цієї статті свідчить про те, що переведення державного службовця пов’язується зі зміною його посади на вищу, рівнозначну, або нижчу. На погляд автора, норми ст. 40 Закону України «Про державну службу», які стосуються просування державного службовця по службі, слід додати у ст. 41 цього Закону. У самій же ст. 40 Закону України «Про державну службу» потрібно змінити назву на «Переміщення державного службовця» та наповнити її відповідним змістом. Отмечено, что изменения трудовых правоотношений государственных служащих регламентируются Законом Украины «О государственной службе». Анализ этой статьи свидетельствует о том, что перевод государственного служащего связывается со сменой его должности на более высокую, равнозначную или низшую. По мнению автора, нормы ст. 40 Закона Украины «О государственной службе», относящиеся к продвижению государственного служащего по службе, следует добавить в ст. 41 настоящего Закона. В самой же ст. 40 Закона Украины «О государственной службе» следует изменить название на «Перемещение государственного служащего» и наполнить его соответствующим содержанием. It is noted that changes in the labor relations of civil servants are regulated by the Law of Ukraine "On Public Service". The analysis of this article indicates that the transfer of a civil servant is associated with a change in his position to a higher, equivalent or lower one. According to the author, the provisions of Art. 40 of the Law of Ukraine "On Public Service", relating to the promotion of a civil servant in the service, should be added to Art. 41 of this Law. In the very same Art. 40 of the Law of Ukraine "On Civil Service" the name should be changed to "Relocation of a civil servant" and filled with appropriate content.
Лисицька Т. Г. До проблеми правової регламентації підстав виникнення та зміни трудових правовідносин державних службовців / Т. Г. Лисицька / Проблеми розвитку соціально-трудових прав та профспілкового руху в Україні : матеріали VІІІ Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 28 трав. 2020 р.) / за заг. ред. К. Ю. Мельника; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Xарків: ХНУВС, 2020. – С. 303-307.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; трудові правовідносини; трудовые правоотношения; labor legal relations; державна служба; государственная служба; public service; державні службовці; государственные служащие; civil servants; призначення на посаду; назначение на должность; заміщення посади державної служби; замещение должности государственной службы; substitute for state service; зміна трудових правовідносин; изменение трудовых правоотношений; change in labor relations