Протидія корупції в органах державної влади та місцевого самоврядування під час воєнного стану - Коваленко, Б. О.; Kovalenko, B. O. (Забезпечення психологічної допомоги в секторі безпеки та оборони України : зб. тез ІІ Всеукр. міжвід. психол. форуму (м. Київ, 30 трав. 2023 р.). – Київ, 2023. - С. 79-80, 2023)
Наголошено, що боротьба з корупцією має базуватися на узгоджених діях державних інституцій, громадських організацій та громадян. Повинні здійснюватися певні перевірки організаціями, які ведуть боротьбу з корупцією, провести реформування системи оплати праці державних службовців та найголовніше розробити більш жорсткі покарання щодо отримання неправомірної вигоди.

It was emphasized that the fight against corruption should be based on coordinated actions of state institutions, public organizations and citizens. Certain checks should be carried out by organizations that fight against corruption, reform of the system of payment of civil servants and, most importantly, develop more severe penalties for obtaining an illegal benefit.

Отмечено, что борьба с коррупцией должна основываться на согласованных действиях государственных институций, общественных организаций и граждан. Должны осуществляться определенные проверки организациями, ведущими борьбу с коррупцией, провести реформирование системы оплаты труда государственных служащих и самое главное разработать более жесткие наказания по получению неправомерной выгоды.
Keywords: корупція; corruption; коррупция; протидія корупції; anti-corruption; противодействие коррупции; органи державної влади; public authorities; органы государственной власти; місцеве самоврядування; local municipality; местное самоуправление; воєнний стан; martial law; военное положение