Особистісно орієнтована освітня концепція у вищій школі - Почуєва, В. В.; Pochuieva, V. V.; ORCID https://orcid.org/0000-0003-1021-3627 (Науковий журнал «Інноваційна педагогіка», випуск 14, том 2, 2019. – Одеса: ПУ «Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій», 2019., 2019)
Пропонуються освітні технології в руслі особистісно орієнтованої концепції освіти: проектна технологія як засіб розвитку автономії і креативності; ситуаційний аналіз, що забезпечує вміння приймати самостійні рішення; портфоліо як засіб рефлексивного навчання; інформаційно-комунікаційні технології для роботи в умовах нового інформаційного середовища. Certain educational technologies concerning personality-based concept of education are proposed: project technology as a means of development of autonomy and creativity; situational analysis building up skills in taking independent decisions; portfolio as a means of reflexive training; information and communication technologies to work in conditions of a new information system. Предлагаются образовательные технологии в русле личностно ориентированной концепции образования: проектная технология как средство развития автономии и креативности; ситуационный анализ, обеспечивающий умение принимать самостоятельные решения; портфолио как средство рефлексивного обучения; информационно-коммуникационные технологии для работы в условиях новой информационной среды.
Почуєва В.В. Особистісно орієнтована освітня концепція у вищій школі. /В.В. Почуєва//Науковий журнал «Інноваційна педагогіка», випуск 14, том 2, 2019. – Одеса: ПУ «Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій», 2019. – 220 с. – С. 78-81.
Keywords: саморозвиток; самореалізація; співпраця; творчість; портфоліо; self-development; self-realization; cooperation; creativity; portfolio; саморазвитие; самореализация; сотрудничество; творчество; портфолио