Соціальна обумовленість встановлення кримінально-правової заборони забруднення або псування земель - Шульга, А. М.; Shulga, A. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7634-3665 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2006.- Вип. 32.- С. 11 - 20, 2006)
Досліджується вирішення проблем, пов’язаних із соціальною обумовленістю кримінально-правової заборони суспільно небезпечних діянь, у теорії кримінального права. Кримінально-правова норма, якою встановлюється відповідальність за забруднення або псування земель, потребує теоретичного розуміння з точки зору її соціальної обумовленості та юридичного змісту. Исследуется решения проблем, связанных с социальной обусловленностью уголовно-правового запрета общественно опасных деяний, в теории уголовного права. Уголовно-правовая норма, которой устанавливается ответственность за загрязнение или порча земель, требует теоретического понимания с точки зрения ее социальной обусловленности и юридического содержания. The problems of social conditionality of criminal prohibition of socially dangerous acts in the theory of criminal law are investigated. Criminal law, which establishes liability for pollution or damage to land, requires a theoretical understanding in terms of its social conditionality and legal content.
Шульга, А. М. Соціальна обумовленість встановлення кримінально-правової заборони забруднення або псування земель / А. М. Шульга // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2006.- Вип. 32.- С. 11 - 20
Keywords: злочини проти довкілля; преступления против окружающей среды; кримінально-правова заборона; уголовно-правовой запрет; соціальна обумовленість; социальная обусловленность; суспільна небезпека; общественная опасность; забруднення земель; загрязнение земель; псування земель; порча земель; екологія; экология; охорона землі; охрана земли; суспільно-небезпечні посягання; общественно опасные посягательства