Профілактика радикалізму серед молодіжних угрупувань - Макарова, О. П.; Makarova, O. P.; Червоний, П. Д.; Chervonyi, Р. D.; Olena Makarova; Павло Червоний (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Сер. : Психологія. - 2022. - № 1 (54). - С. 55-60, 2022)
Під впливом негативних соціальних, економічних та багатьох інших факторів молоді громадяни країни найбільш схильні до руйнівного впливу соціуму. Серед молодих людей легше формуються радикальні погляди та переконання. Молодь країни поповнює неформальні, кримінальні, екстремістські та терористичні угрупування, які в свою чергу використовують молодь у своїх економічних, політичних та соціальних інтересах. В силу своїх соціальних характеристик та сприйняття навколишнього середовища, молодіжні угрупування є частиною суспільства. Статистичні дані вказують на те що членами молодіжних угрупувань загалом стають особи неповнолітнього, юнацького та молодого віку. Членами молодіжних угрупувань можуть бути як молоді люди чоловічої статі так і жіночої, які в силу соціально – психологічних, демографічних та фізіологічних особливостей є найбільш схильними до радикальних настроїв.

Under the influence of negative social, economic and many other factors, young citizens of the country are most prone to the destructive influence of society. Radical views and beliefs are easier to form among young people. The country's youth joins informal, criminal, extremist and terrorist groups, which in turn use young people for their economic, political and social interests. Due to their social characteristics and perceptions of the environment, youth groups are part of society. Statistics indicate that members of youth groups generally include minors, young people and young people. Members of youth groups can be both young men and women, who due to socio – psychological, demographic and physiological characteristics are most prone to radical sentiments.
Prevention of Radicalism Among Youth Groups
Keywords: молодь; youth; молодежь; молодіжні угрупування; youth groups; молодежные группировки; профілактика; prevention; профилактика; екстремізм; extremism; экстремизм; радикалізм; radicalism; радикализм; підлітки; teenagers; подростки; соціальне середовище; social environment; социальная среда