Щодо впровадження окремих технік криміналістичного ДНК-аналізу в правоохоронну практику України в сучасних умовах - Степанюк, Р. Л.; Stepaniuk, R. L.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-8201-4013 (Теорія та практика протидії злочинності у сучасних умовах : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Львів, 21 жовт. 2022 р.). – Львів, 2022. – С. 325-327, 2022)
Наголошено на доцільності комплексного підходу до реформування кримінального процесуального законодавства з метою підвищення рівня ефективності застосування технологій криміналістичного ДНК-аналізу в Україні. Надано рекомендації щодо напрямів удосконалення правового регулювання суспільних відносин у сфері дослідження ДНК у кримінальному судочинстві України.

The expediency of a comprehensive approach to the reform of criminal procedural legislation in order to increase the level of effectiveness of the use of forensic DNA analysis technologies in Ukraine is emphasized. Recommendations have been made regarding directions for improving the legal regulation of social relations in the field of DNA research in the criminal justice system of Ukraine.

Отмечена целесообразность комплексного подхода к реформированию уголовного процессуального законодательства с целью повышения уровня эффективности применения технологий криминалистического ДНК-анализа в Украине. Даны рекомендации по направлениям усовершенствования правового регулирования общественных отношений в сфере исследования ДНК в уголовном судопроизводстве Украины.
Степанюк, Р. Л. Щодо впровадження окремих технік криміналістичного ДНК-аналізу в правоохоронну практику України в сучасних умовах / Р. Л. Степанюк // Теорія та практика протидії злочинності у сучасних умовах : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Львів, 21 жовт. 2022 р.) / Львів. держ. ун-т внутр. справ. – Львів, 2022. – С. 325-327.
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; ДНК-аналіз; ДНК; криміналістичний ДНК-аналіз; правоохоронна діяльність; криминалистический ДНК-анализ; ДНК-анализ; forensic DNA analysis; DNA analysis; біологічні сліди