Рефлексивність як психологічний ресурс особистості - Олексин, М. О. (Особистість, суспільство, війна: тези доп. учасників міжнар. психолог. форуму (м. Харків, 7 квіт. 2023 р.). – Харків, 2023. – С. 174-176, 2023)
Доведено, що рефлексія виявляється психологічним ресурсом особистості, котрий забезпечує розуміння людиною інших своїх психологічних ресурсів, що має забезпечити їх ефективне використання.

It has been proven that reflection is a psychological resource of the individual, which ensures a person's understanding of his other psychological resources, which should ensure their effective use.

Доказано, что рефлексия оказывается психологическим ресурсом личности, обеспечивающим понимание человеком других своих психологических ресурсов, что должно обеспечить их эффективное использование.
Keywords: психологія; психологічна ресурсність особистості; рефлексивність; psychology; psychological resourcefulness of the individual; reflexivity; психология; психологическая ресурсность личности; рефлексивность