Проблемні питання щодо визначення змісту кримінально-процесуальних гарантій прав особи - Фоміна, Т. Г.; Fomina, T. H.; Тетяна Фоміна (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2011. – № 1 (52). – С. 134-139, 2011)
Розглянуто наукові погляди з питання щодо визначення засобів, які служать гарантіями у кримінальному судочинстві. Досліджено чотири основних підходи до однозначного визначення кримінально-процесуальних гарантій та розглянуто точки зору тих науковців, що виділяють як гарантії не один процесуальний засіб, а їх сукупність. Запропоновано визначення змісту кримінально- процесуальних гарантій прав підозрюваного і обвинуваченого. Scientific views about the issue of defining features that are guaranteed in criminal proceedings are considered. The four basic approaches about the definition of criminal procedural guarantees are studied. Some views of those scientists who emit not only one procedural mean as guarantees, but their totality are considered. The definition of criminal procedural guarantees’ contents of suspected and the accused rights is offered. Рассмотрены научные взгляды относительно определения средств, которые служат гарантиями в уголовном судопроизводстве. Исследовано четыре основных подхода к однозначному определению уголовно-процессуальных гарантий и рассмотрены точки зрения тех ученых, которые выделяют в качестве гарантий не одно процессуальное средство, а их совокупность. Предложено определение содержания уголовно-процессуальных гарантий прав подозреваемого и обвиняемого.
Problematic issues of determining the content of criminal procedural guarantees of personal rights
Проблемные вопросы определения содержания уголовно-процессуальных гарантий прав личности
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінально-процесуальні гарантії; уголовно-процессуальные гарантии; criminal and procedural guarantees; система кримінально-процесуальних гарантій; система уголовно-процессуальных гарантий; system of the criminal and procedural guarantees; наукові погляди; научные взгляды; scientific views