Принципи ефективного розслідування відповідно до практики Європейського суду з прав людини : наук.-метод. рек. - ХНУВС; Kharkiv National University of Internal Affairs; Науково-дослідна лабораторія з проблем протидії злочинності; Бугайчук, К. Л.; Bugaychuk, K. L.; ResearcherID: I-5612-2016; Федосова, О. В.; Fedosova, O. V.; ResearcherID: I-7854-2016; Малиновська, Т. М.; Malynovska, T. M.; ResearcherID: I-7840-2016; et al. (Харків : ХНУВС, 2017. - 81 с., 2017)
У науково-методичних рекомендаціях проаналізований правовий статус Європейського суду з прав людини, його структура, юрисдикція та принципи розгляду судових позовів. Досліджені основи здійснення правоохоронної діяльності та досудового розслідування відповідно до міжнародних нормативно-правових актів та практики Європейського суду з прав людини. На підставі аналізу судової практики сформульовані практичні рекомендації щодо організації та проведення досудового розслідування уповноваженими суб’єктами правоохоронної діяльності Для слідчих та оперативних працівників Національної поліції України, викладачів, ад’юнктів, курсантів і студентів ВНЗ МВС України та інших навчальних закладів юридичного спрямування.

In the scientific and methodological recommendations, the legal status of the European Court of Human Rights, its structure, jurisdiction and principles for considering lawsuits are analyzed. The bases for the implementation of law enforcement and pre-trial investigation in accordance with international legal acts and practices of the European Court of Human Rights have been investigated. Based on the analysis of judicial practice, practical recommendations on the organization and conduct of preliminary investigation by authorized subjects of law enforcement activity For investigators and operatives of the National Police of Ukraine, teachers, adjuncts, cadets and students of the universities of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine and other educational institutions of the legal direction.

В научно-методических рекомендациях проанализирован правовой статус Европейского суда по правам человека, его структура, юрисдикция и принципы рассмотрения судебных исков. Исследованы основы осуществления правоохранительной деятельности и досудебного расследования в соответствии с международными нормативно-правовыми актами и практикой Европейского суда по правам человека. На основании анализа судебной практики сформулированы практические рекомендации по организации и проведению предварительного расследования уполномоченными субъектами правоохранительной деятельности Для следователей и оперативных работников Национальной полиции Украины, преподавателей, адъюнктов, курсантов и студентов ВУЗов МВД Украины и других учебных заведений юридического направления.
науково-методичні рекомендації
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Україна. Ukraine. Украина; Міжнародне право .International Law. Международное право; науково-методичні рекомендації; научно-методические рекомендации; scientific and methodical publications; права людини; Європейський суд з прав людини; принципи розслідування; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; судова практика; судебная практика; права человека; принципы расследования; Европейский суд по правам человека; human rights; European Court of Human Rights; principles of investigation; practice of the court; 100-річчя підготовки охоронців правопорядку в Харкові; Науково-методичні видання. Scientific and methodical publications. Научно-методические издания