Можливості використання штучного інтелекту в діяльності судової гілки влади: проблеми та перспективи правового регулювання - Казанчук, І. Д.; Kazanchuk, I. D.; Казанчук Ірина Дмитрівна (Актуальні проблеми адміністративно-деліктного права України : матеріали круглого столу (м. Вінниця, 31 жовт. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 35-38, 2023)
Визначено подальше удосконалення адміністративного законодавства, гармонізація його норм з європейським законодавством у сфері регулювання штучного інтелекту. Наголошено, що в рамках розвитку електронного урядування в регіонах країни з метою підвищення рівня та якості надання адміністративних послуг постала необхідність в належній автоматизації судових процесів шляхом впровадження новітніх інформаційних технологій.

Further improvement of administrative legislation, harmonization of its norms with European legislation in the field of regulation of artificial intelligence is determined. It was emphasized that in the framework of the development of electronic governance in the regions of the country in order to improve the level and quality of the provision of administrative services, there was a need for proper automation of court processes through the introduction of the latest information technologies.

Определено дальнейшее усовершенствование административного законодательства, гармонизация его норм с европейским законодательством в области регулирования искусственного интеллекта. Отмечено, что в рамках развития электронного управления в регионах страны с целью повышения уровня и качества предоставления административных услуг возникла необходимость в надлежащей автоматизации судебных процессов путем внедрения новейших информационных технологий.
Keywords: правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; штучний інтелект; artificial intelligence; искусственный интеллект; судова влада; judiciary; судебная власть; суд; court; зарубіжний досвід; foreign experience; зарубежный опыт