Співвідношення категорій "добросовісність" та "моральні засади суспільства" у цивільному праві - Добкін, М. М.; Dobkin, M. M. (Вісник Національного університету внутрішніх справ.- 2004.- Вип. 26.- С. 231 - 234, 2004)
Автор аналізує визначення меж поняття «моральні засади суспільства» та проводить співвідношення його з категорією «добросовісність». Пропонує звернутись до етимологічного походження слова «добросовісність» та похідних від нього. Автор анализирует определения границ понятия «моральные основы общества» и проводит соотношение его с категорией «добросовестность». Предлагает обратиться к этимологического происхождения слова «добросовестность» и производных от него. The author analyzes the definition of the boundaries of the concept of "moral principles of society" and correlates it with the category of "integrity". Suggests to refer to the etymological origin of the word "conscientiousness" and its derivatives.
Добкін, М. М. Співвідношення категорій "добросовісність" та "моральні засади суспільства" у цивільному праві / М. М. Добкін // Вісник Національного університету внутрішніх справ.- 2004.- Вип. 26.- С. 231 - 234
Keywords: суспільні відносини; общественные отношения; добросовісність; добросовестность; моральні засади суспільства; нравственные основы общества; принципи цивільного права; принципы гражданского права; розмежування категорій; разграничение категорий