Науковий відгук на проєкт Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо додаткового захисту малолітніх» (реєстр. № 5358) - Юртаєва, К. В.; Yurtayeva, K. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6096-2020 (Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2021. - № 2 (25). - С. 175-181, 2021)
Зазначено, що запровадження цілої низки новел до Кримінального кодексу у питаннях протидії домашньому насильству та захисту прав неповнолітніх утворювали колізії в кримінальному законодавстві, що не сприяє покращенню захисту прав дітей в Україні. Саме тому внесення чергових змін до Кримінального кодексу щодо додаткового захисту дітей, зокрема малолітніх, потребує ретельного дослідження.

It is noted that the introduction of a number of amendments to the Criminal Code on combating domestic violence and protection of the rights of minors have created conflicts in criminal law, which does not improve the protection of children's rights in Ukraine. That is why making regular amendments to the Criminal Code on additional protection of children, in particular minors, requires careful study.

Отмечено, что введение целого ряда новелл в Уголовный кодекс в вопросах противодействия домашнему насилию и защиты прав несовершеннолетних образовывали коллизии в уголовном законодательстве, что не способствует улучшению защиты прав детей в Украине. Именно поэтому внесение очередных изменений в Уголовный кодекс относительно дополнительной защиты детей, в том числе малолетних, требует тщательного исследования.
Юртаєва, К. В. Науковий відгук на проєкт Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо додаткового захисту малолітніх» (реєстр. № 5358) / Ксенія Володимирівна Юртаєва // Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2021. - № 2 (25). - С. 175-181.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальне законодавство; уголовное законодательство; criminal legislation; проєкт; проект; project; захист неповнолітніх; защита несовершеннолетних; protection of minors; додатковий захист малолітніх осіб; дополнительная защита малолетних лиц; additional protection of minors; відповідальність; ответственность; responsibility; кримінальне правопорушення; уголовное преступление; criminal offense; сексуальне насильство; сексуальное насилие; sexual violence; експлуатація неповнолітніх; эксплуатация несовершеннолетних; exploitation of minors