Завдання та функції керівника територіального органу Національної поліції як суб’єкта контролю - Кондрацький, Ю. М.; Kondratskyi, Yu. M. (Європейські перспективи. - 2022. - № 4. - С. 281-287, 2022)
В умовах жорстоких викликів сьогодення, таких як повномасштабне вторгнення росії, не стабільна ситуація в сфері охорони здоров’я, фінансові труднощі, які в свою чергу породжують соціальні конфлікти, та інші, що призводять державу і її народ в скрутне становище, саме в такий період як ніколи важливо, щоб поліція якісно, ефективно та швидко виконувала покладені на неї завдання, тому правильне управління найбільшим правоохоронним органом країни набрало критичної важливості в умовах сьогодення. Оскільки основною частиною фундаменту Національної поліції є її територіальні підрозділи, то роль керівників даних органів має важливе значення для роботи поліції загалом. В зв’язку з вищевикладеним посаду керівника територіального підрозділу мусить обіймати людина виключно досвідчена, професійна, діяльність якої абсолютно прозора, а репутація не має чорних плям. Діяльність керівників даного рангу та формації повністю мусить бути орієнтована на потреби громади, взаємодія з якою на засадах партнерства є головним пріорітетним напрямком діяльності поліції. Начальник органу поліції завжди мусить бути доступним для людей, здійснювати прийом громадян особисто, звітувати перед громадою щоквартально, тримаючи її в курсі про успіхи та проблемні питання діяльності підрозділу, а також мати тісну комунікацію з представниками громади на щоденній основі, бути обізнаним з їх проблемами і всіляко сприяти їх вирішенню, в рамках чинного законодавства та наданих повноважень. В даній статті приділено увагу дослідженню управлінських на вичок, які найбільше є необхідними для керівників даної формації, і від яких залежить їх успіх на займаній посаді. Діяльність керівника, як суб’єкту контролю становить значний науковий інтерес, так як вона є фундаментальною в налагодженні роботи підрозділу і виконання службових завдань вчасно, якісно та в повній мірі. Стратегія даного дослідження полягає в вивченні діяльності керівника територіального підрозділу як структурної одиниці системи суб’єктів контролю і управління, що наявна в Національній поліції в період сьогодення.

In the face of the brutal challenges of the present, such as a full-scale invasion of russia, not stable situation in health care, financial difficulties, which in turn generate social conflicts, and others which bring the State and its people into distress; it is during this period that it is more important than ever that the police qualitatively, effectively and quickly performed its tasks, so the correct management of the largest law enforcement agency of the country has gained critical importance in the current conditions. Since the main part of the foundation of the National Police is its territorial units, the role of the heads of these bodies is important for the work of the police as a whole. In connection with the above, the position of the head of the territorial unit must be occupied by a person who is exceptionally experienced, professional, whose activities are absolutely transparent, and whose reputation does not have black spots. The activities of leaders of this rank and formation should be fully focused on the needs of the community, interaction with which on the basis of partnership is the main priority direction of the police. The head of the police body must always be accessible to people, receive citizens personally, report to the community on a quarterly basis, keeping her informed about the successes and problematic issues of the unit’s activities, as well as have close communication with community representatives on a daily basis, be aware of their problems and in every way contribute to their solution, within the framework of the current legislation and powers granted. This article focuses on the study of managerial skills that are most necessary for the leaders of this formation, and on which their success in the position depends. The activity of the head as a subject of control is of considerable scientific interest, since it is fundamental in establishing the work of the unit and performing official tasks on time, qualitatively and in full. The strategy of this study is to study the activities of the head of the territorial unit as a structural unit of the system of subjects of control and management, available in the National Police in the present period.

Проанализирована роль руководителя территориального органа Национальной полиции, его задачи и функции как субъекта контроля, учитывая особенности сегодняшних вызовов. Исследование также включает в себя анализ и соотношение его управленческих навыков с умением организовывать и обеспечивать контроль за деятельностью подчиненного личного состава.
Tasks and functions of the head of the territorial authority of the National Police as a subject of control
Keywords: суб’єкт контролю; контроль; керівник територіального підрозділу поліції; Національна поліція України; підпорядкований особовий склад; поліцейські; громада; Міністерство внутрішніх справ; subject of control; control; head of territorial police unit; National Police of Ukraine; subordinate staff; police officers; community; Ministry of Internal Affairs; субъект контроля; руководитель территориального подразделения полиции; Национальная полиция Украины; подчиненный личный состав; полицейские; община; Министерство внутренних дел