Відклична діяльність компаній у країні-агресорі як спосіб захисту права на недоторканість ділової репутації - Попова, С. О.; Popova, S. O.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3628-1513 (Проблеми цивільного права та процессу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 97-й річниці від дня народження Олександра Анатолійовича Пушкіна (м. Харків, 20 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 223-227, 2022)
Зазначається, що незважаючи на складні для України і світу умови, відбувається позитивна динаміка суспільних відносин. Для того, щоб певну організацію не пов’язували із державою-агресором та не вважали спонсором злочинів проти людства вона проводить відкличну діяльність компанії, тобто застосовує спосіб захисту у вигляді превентивної міри або власне захисту недоторканності власної ділової репутації, що полягає у повному або частковому зупиненні діяльності організації на визначеній території у зв’язку з певними обставинами на підставі рішення бенефіціарного власника. Отмечается, что, несмотря на сложные для Украины и мира условия, происходит положительная динамика общественных отношений. Для того чтобы определенную организацию не связывали с государством-агрессором и не считали спонсором преступлений против человечества она проводит отзывную деятельность компании, то есть применяет способ защиты в виде превентивной меры или собственно защиты неприкосновенности собственной деловой репутации, что заключается в полном или частичном приостановлении деятельности организации на определенной территории в связи с определенными обстоятельствами на основании решения бенефициарного владельца. It is noted that, despite the difficult conditions for Ukraine and the world, there is a positive trend in public relations. In order for a certain organization not to associated with the aggressor state and did not consider it a sponsor of crimes against humanity, it conducts revocable activities of the company, that is, it uses a method of protection in the form of a preventive measure or actually protecting the integrity of its own business reputation, which consists in full or partial suspension of the activities of the organization in a certain territory due to certain circumstances based on the decision of the beneficial owner.
Попова С. О. Відклична діяльність компаній у країні-агресорі як спосіб захисту права на недоторканість ділової репутації / С. О. Попова // Проблеми цивільного права та процессу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 97-й річниці від дня народження Олександра Анатолійовича Пушкіна (м. Харків, 20 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Харків. обл. осередок Всеукр. громад. орг. «Асоціація цивілістів України», Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 223-227.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; недоторканість ділової репутації; відклична діяльність компаній; відкличні кампанії підприємств; Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financial Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Економічні науки. Економічна безпека. Economics. Economic Security. Экономические науки. Экономическая безопасность; неприкосновенность деловой репутации; отзывная деятельность компаний; отзывные кампании предприятий; integrity of business reputation; revocable activities of companies; corporate recall campaigns