Правове регулювання безпеки господарської діяльності в Україні : монографія - Гетманець, О. П.; Hetmanets, O. P.; Могілевський, Л. В.; Mohilevskyi, L. V.; Пузанова, Т. А.; Puzanova, T. A.; Прокопенко, О. Ю.; Prokopenko, O. Y.; Чорна, А. М.; Chorna, A. M.; Денисов, А. І.; Denysov, A. I.; et al. (Харків : Константа, 2019. – 296 с., 2019)
У монографії розкриваються правові основи, стан та перспективи законодавчого врегулювання безпеки господарської діяльності в Україні, досліджуються сутність фінансової, екологічної, хімічної, науково-технічної безпеки господарської діяльності, повноваження органів державної влади та місцевого самоврядування, викривачів та інших суб’єктів щодо забезпечення безпеки господарювання в Україні. Сформульовані правові принципи безпеки господарювання в Україні та підстави притягнення порушників законодавства щодо забезпечення стабільності та безпеки діяльності суб’єктів господорювання до юридичної відповідальності.

The monograph reveals the legal foundations, state and prospects of the legislative regulation of the safety of economic activity in Ukraine, examines the essence of financial, environmental, chemical, scientific and technical safety of economic activities, the powers of state and local authorities, whistleblowers and other entities to ensure the safety of business in Ukraine. The legal principles of business safety in Ukraine and the grounds for bringing violators of legislation to ensure the stability and safety of the activities of state entities to legal responsibility have been formulated.

В монографии раскрываются правовые основы, состояние и перспективы законодательного урегулирования безопасности хозяйственной деятельности в Украине, исследуются сущность финансовой, экологической, химической, научно-технической безопасности хозяйственной деятельности, полномочия органов государственной власти и местного самоуправления, обличителей и других субъектов по обеспечению безопасности хозяйствования в Украине. Сформулированы правовые принципы безопасности хозяйствования в Украине и основания привлечения нарушителей законодательства по обеспечению стабильности и безопасности деятельности субъектов господорювання к юридической ответственности.
монографія
Keywords: Господарське право. Business Law. Хозяйственное право; Монографії. Monographs. Монографии; Україна. Ukraine. Украина; безпека господарської діяльності; безопасность хозяйственной деятельности; security of economic activity; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation; фінансовий моніторинг; финансовый мониторинг; financial monitoring; фізична особа‐підприємець; физическое лицо-предприниматель; individual entrepreneur; фінансово‐правова відповідальність; финансово-правовая ответственность; financial liability; суб'єкт підприємницької діяльності; субъект предпринимательской деятельности; subject of business activity; науково‐технічна безпека господарської діяльності; научно-техническая безопасность хозяйственной деятельности; екологічна безпека; экологическая безопасность; environmental safety; органи місцевого самоврядування; органы местного самоуправления; local governments; містобудування; градостроительство; викривач; обличитель; whistle-blower; ринок цінних паперів; рынок ценных бумаг; securities market; банківська діяльність; банковская деятельность; banking; акционерное общество; акціонерне товариство; joint-stock company; цивільно-правова відповідальність; civil and legal liability; гражданско-правовая ответственность; біоциди; поводження з хімічними речовинами; хімічні речовини; довкілля; обращения с химическими веществами; handling of chemicals; окружающая природная среда; natural environment; химические вещества; chemical substances; дисциплінарна відповідальність; дисциплинарная ответственность; disciplinary responsibility; безпека підприємницької діяльності; безопасность предпринимательской деятельности