Інтегрування системи рекуперації енергії на БПЛА для виконання довготривалого польоту - Самохліб, О. О.; Samokhlib, O. O.; Кириченко, О. П.; Kyrychenko, O. P.; Царенко, О. О.; Tsarenko, O. O. (Science and technology: challenges, prospects and innovations: The 1st International scientific and practical conference (Osaka, Japan, September 5-7, 2024). - Osaka, 2024. - P. 90-93, 2024)
Розглянуто метод рекуперації енергії для збільшення часу польоту безпілотного літального апарату за рахунок самообертання несучих гвинтів у плануючому польоті. Оцінено перспективність методу рекуперації енергії та напрямки вдосконалення.

The energy recovery method for increasing the flight time of an unmanned aerial vehicle due to the self-rotation of the main rotors in planing flight is considered. The perspective of the energy recovery method and directions for improvement are assessed.

Рассмотрен метод рекуперации энергии для увеличения полета беспилотного летательного аппарата за счет самовращания несущих винтов в планирующем полете. Оценена перспективность метода рекуперации энергии и направления усовершенствования.
Keywords: безпілотні повітряні судна; рекуперація енергії; авторотація; unmanned aerial vehicles; energy recovery; autorotation; беспилотные воздушные суда; рекуперация энергии; авторотация