Особливості детермінації військових кримінальних правопорушень - Авдєєв, О. О.; Avdieiev, O. O.; Гораш, О. С.; Horash, O. S.; Olena Horash; Авдєєв Олександр Олександрович (Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2023. – № 2 (29). – С. 51-63, 2023)
В статті розглянуто проблематику злочинності у військовому середовищі, фактори які сприяють виникненню військових кримінальних правопорушень, питаннях запобігання та впливу таких правопорушень на громадськість і довіру до Збройних Сил України. Дослідження цієї теми спрямоване на розуміння проблеми, виявлення особливостей військового середовища, що сприяють виникненню кримінальної активності, розробку ефективних стратегій щодо запобігання злочинності, підвищення довіри до військових. Відстоюється думка, що злочинність військовослужбовців слід включити до предмета дослідження кримінології війни.

The article examines the problems of crime in the military environment, factors that contribute to the emergence of military criminal offenses, issues of prevention and the impact of such offenses on the public and trust in the Armed Forces of Ukraine. Military crimes are the serious threat to security and discipline in the military environment, and undermine confidence in military forces. The study of this topic is aimed at understanding the problem, identifying the features of the military environment that contribute to the emergence of criminal activity, developing effective strategies for crime prevention, and increasing trust in the military. It is argued that the criminality of military personnel should be included in the subject of war criminology research.

В статье рассмотрена проблематика преступности в военной среде, факторы, способствующие возникновению военных уголовных правонарушений, а так же вопросы предотвращения и влияния таких правонарушений на общественность и доверие к Вооруженным силам Украины.
Features of the determination of military criminal offenses
Keywords: військові кримінальні правопорушення; злочинність; детермінація; соціальна ідентичність; фронтирність; кримінологія війни; military criminal offenses; crime; determination; social identity; frontline; criminology of war; военные уголовные правонарушения; преступность; детерминация; социальная идентичность; фронтирность; криминология войны