Професійна деформація як соціальне явище: теоретичні аспекти дослідження - Бобро, Н. В.; Bobro, N. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-8350-3695 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2009. – Вип. 45. – С. 230-235, 2009)
Висвітлено вплив професійної діяльності на особистість та поведінку людини у праці. Розглянуто феномен професійної деформації, фактори, що впливають на нього. Зазначено, що для соціальних об’єктів деформація є якісним відхиленням від соціального орієнтира, яке призводить до змін у поведінці й діяльності та визначається соціальними і психофізіологічними детермінантами. The influence of professional activity on personality and person’s behavior at work is researched. Phenomenon of professional deformation, factors influencing on it is studied. It is stressed that deformation for social objects is the qualitative deviation from social orientation. It leads to some changes in behavior and activity and is provoked by social and phsychophysiological determinants. Освещено влияние профессиональной деятельности на личность и поведение человека в труде. Рассмотрен феномен профессиональной деформации, факторы, влияющие на него. Указано, что для социальных объектов деформация выступает как качественное отклонение от социального ориентира, приводящее к изменениям в поведении и деятельности и определяющееся социальными и психофизиологическими детерминантами.
Professional deformation as a social phenomenon: theoretical aspects of research
Профессиональная деформация как социальное явление: теоретические аспекты исследования
Бобро, Н. В. Професійна деформація як соціальне явище: теоретичні аспекти дослідження / Н. В. Бобро // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2009. – Вип. 45. – С. 230-235.
Keywords: Соціологія. Соціальна робота. Sociology. Social Work. Социология. Социальная работа; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; професійна діяльність; профессиональная деятельность; professional activity; професійна деформація; профессиональная деформация; professional deformation; чинники; факторы; factors