Правова характеристика об’єктивної сторони незаконного заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель - Ребенко, С. М. (Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2014. - № 7. - С. 204-214., 2014)
Стаття присвячена проблемам кримінально-правової охорони ґрунтового покриву (поверхневого шару) земель від незаконного заволодіння. Здійснено правовий аналіз об’єктивної сторони складу злочину, пов’язаного з незаконним заволодінням ґрунтовим покривом. Зроблено висновки, які можуть бути використанні в практичній діяльності правоохоронних органів та суду з питань відповідальності за незаконне заволодіння ґрунтовим покривом земель.

The article deals with the problems of criminal law protection of soil (surface layer) of land from misappropriation. The conclusions that can be used in the practice of law enforcement and the court on the issues of liability for the illegal seizure of land soil.

Статья посвящена проблемам уголовно-правовой охране почвенного покрова (поверхностного слоя) земель от незаконного завладения. Сделаны выводы, которые могут быть использованы в практической деятельности правоохранительных органов и суда относительно вопросов ответственности за незаконное завладение почвенного покрова земель.
Ребенко, С. М. Правова характеристика об’єктивної сторони незаконного заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель / С. М. Ребенко // Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2014. - № 7. - С. 204-214.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; земельні ресурси; ґрунтовий покрив земель; поверхневий шар; історія розвитку; кримінально-правова охорона; land resources; soil cover; surface layer; history of development; criminal-law protection; земельные ресурсы; почвенный покров земель; поверхностный слой; уголовно-правовая охрана; история развития