Правове регулювання страхової діяльності : навчальний посібник - Гетманець, О. П.; Шуміло, О. М.; Колєснік, Т. В.; Казанчук, І. Д.; Кашкарьова, О. В.; Синявська, О. Ю.; Чапічадзе, Я. О.; Шаповалов, С. М.; Шеховцов, В. В.; Шуміло, І. А.; Shumilo, O. M.; Hetmanets, O. P.; et al. (Київ: Хай-Тек Прес, 2014. - 400 с., 2014)
На підставі аналізу правової доктрини, чинного законодавства і практики його застосування розглянуто правові аспекти публічного та приватного страхування у різних галузях права (цивільному, господарському, екологічному, аграрному, міжнародному, трудовому та ін.). Врахованоостанні зміни, що сталися у правовому регулюванні страхування, а також запропоновано шляхи удосконалення міжгалузевого інституту страхування. Призначено для студентів вищих навчальних,викладачів, аспірантів і практичних працівників, які цікавляться питаннями страхової діяльності.

On the basis of the analysis of legal doctrine, the current legislation and the practice of its application legal aspects of public and private insurance in different areas of law (civil, economic, environmental, agricultural, international, labor, etc.) are considered. The last changes that have occurred in the legal regulation of insurance are taken into account; and the ways to improve intersectoral insurance institution are offered. Intended for students of higher educational establishments, teachers, post graduates and practitioners, who are interested in the issues of insurance.

На основании анализа правовой доктрины, действующего законодательства и практики его применения рассмотрены правовые аспекты публичного и частного страхования в различных отраслях права (гражданском, хозяйственном, экологическом, аграрном, международном, трудовом и др.). Учтены последние изменения, которые произошли в правовом регулировании страхования, а также предложены пути совершенствования межотраслевого института страхования. Предназначено для студентов высших учебных заведений, преподавателей, аспирантов и практических работников, интересующихся вопросами страховой деятельности.
Keywords: Господарське право. Business Law. Хозяйственное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; страхове право; страховое право; insurance law; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; екологічне право; Земельне право. Аграрне право. Land Law. Agrarian Law. Земельное право. Аграрное право; Міжнародне право .International Law. Международное право; Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; insurance law; страхова діяльність; страховая деятельность; экологическое право