Розгляд адміністративних справ про примусове відчуження земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності: судова практика та перспективи її покращення - Миронюк, Р. В.; Myroniuk, R. V.; Шатрава, С. О.; Shatrava, S. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7072-961X (Науковий вісник Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. – 2020. – № 4. - С. 180-186, 2020)
Здійснено аналіз правових засад і практики діяльності судів щодо розгляду адміністративних справ про примусове відчуження земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності. З’ясовано законодавчі засади судового розгляду даної категорії адміністративних справ; визначено процедури їх судового розгляду; виокремлено недоліки судової практики розгляду даної категорії справ та запропоновано окремі науково обґрунтовані напрямки удосконалення правових засад діяльності судів щодо розгляду адміністративних справ про примусове відчуження земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності.

The analysis of legal bases and practice of activity of courts concerning consideration of administrative cases on compulsory alienation of the ground area for reasons of public necessity is carried out. The legislative bases of judicial consideration of this category of administrative cases are clarified; the procedures for their trial have been determined; the shortcomings of judicial practice of consideration of this category of cases are singled out and separate scientifically substantiated directions of improvement of legal bases of activity of courts concerning consideration of administrative cases on compulsory alienation of the land ground on motives of public necessity are offered.

Осуществлен анализ правовых основ и практики деятельности судов по рассмотрению административных дел о принудительном отчуждении земельного участка по мотивам общественной необходимости. Выяснены законодательные основы судебного рассмотрения данной категории административных дел; определены процедуры их судебного разбирательства; выделены недостатки судебной практики рассмотрения данной категории дел и предложено отдельные научно обоснованные направления совершенствования правовых основ деятельности судов по рассмотрению административных дел о принудительном отчуждении земельного участка по мотивам общественной необходимости.
Consideration of administrative cases on forced alienation of land plots for motive public needs: judicial practice and perspective
Миронюк, Р. Розгляд адміністративних справ про примусове відчуження земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності: судова практика та перспективи її покращення / Роман Миронюк, Сергій Шатрава // Науковий вісник Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. – 2020. – № 4. - С. 180-186. - DOI: 10.31733/2078-3566-2020-4-180-186.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; адміністративні справи; административные дела; administrative cases; адміністративний суд; административный суд; administrative court; примусове відчуження земельної ділянки; принудительное отчуждение земельного участка; forced alienation of land; судовий розгляд; судебное разбирательство; court trial; судова практика; судебная практика; judicial practice