Використання спеціальних знань під час розслідування таємного викрадення чужого майна : дисертація - Гайдар, О. В.; Haidar, O. V. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2023)
У дисертації за результатами наукових досліджень та положень чинного законодавства обґрунтовано низку теоретичних питань і наведено вирішення практичних проблем, що виникають під час використання спеціальних знань у процесі розслідування таємного викрадення чужого майна. Сформульовано теоретичні положення та практичні рекомендації, які можуть використовуватися під час побудови криміналістичних методик розслідування крадіжок, а також спрямовані на вдосконалення практичної діяльності дізнавачів і слідчих щодо різноманітних аспектів використання спеціальних знань під час розслідування кримінальних правопорушень цього виду.

The dissertation, based on the results of scientific research and the provisions of current legislation, substantiates a number of theoretical questions and provides solutions to practical problems that arise during the use of special knowledge in the process of investigating the secret theft of someone else's property. Theoretical provisions and practical recommendations were formulated, which can be used during the construction of forensic methods of investigating thefts, and were also aimed at improving the practical activities of inquirers and investigators regarding various aspects of the use of special knowledge during the investigation of criminal offenses of this type.

В диссертации по результатам научных исследований и положений действующего законодательства обоснован ряд теоретических вопросов и приведены решения практических проблем, возникающих при использовании специальных знаний в процессе расследования тайного похищения чужого имущества.
Use of special knowledge during the investigation of secret theft of someone else's property
Keywords: Дисертації. Dissertations; Dissertations; Україна; 081 – Право; кримінальне провадження; злочин; ДНК-аналіз; criminal proceedings; crime; злочинність; крадіжка; таємне викрадення чужого майна; досудове розслідування; спеціальні знання; огляд місця події; обізнані особи; спеціаліст; спеціаліст-криміналіст; інспектор-криміналіст; експерт; призначення судової експертизи; судова експертиза; висновок експерта; судова товарознавча експертиза; криміналістичні експертизи; молекулярно-генетична експертиза; criminality; theft; secret theft of someone else's property; pre-trial investigation; special knowledge; inspection of the scene; knowledgeable persons; specialist; forensic specialist; forensic inspector; expert; appointment of forensic examination; judicial examination; expert opinion; forensic commodity examination; forensic examinations; molecular genetic examination; DNA analysis