Віктимна поведінка як психологічна проблема - Лісна, Н. А.; Lisna, N. A. (Актуальні напрями практичної психології і психотерапії : матеріали VII Харків. наук.-практ. конф. (м. Харків, 2 берез. 2018 р.). - Харків, 2018. - С. 62 - 65, 2018)
Зроблена спроба окреслити контури парадигми віктимологічних досліджень, показано значення віктимології як інтегрованої галузі наукових знань. Зазначено, що найперспективнішим напрямом вирішення віктимологічних завдань слід вважати саме психологічні дослідження віктимної поведінки, яка є безпосереднім предметом віктимології.

An attempt is made to outline the paradigm of victimological research, and the importance of victimology as an integrated field of scientific knowledge is shown. It is noted that the most promising direction for solving victimological problems should be considered precisely the psychological studies of victimization behavior, which is the direct subject of victimology.

Предпринята попытка очертить контуры парадигмы виктимологических исследований, показано значение виктимологии как интегрированной области научных знаний. Отмечено, что наиболее перспективным направлением решения виктимологических задач следует считать именно психологические исследования виктимного поведения, являющегося непосредственным предметом виктимологии.
Лісна Н. А. Віктимна поведінка як психологічна проблема / Н. А. Лісна // Актуальні напрями практичної психології і психотерапії : матеріали VII Харків. наук.-практ. конф. (м. Харків, 2 берез. 2018 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ, ф-т № 6, Каф. соціології та психології. - Харків, 2018. - С. 62 - 65.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Психологія. Рsychology. Психология; віктимна поведінка; потенційна жертва; віктимність; віктимологія; психологічні дослідження; виктимное поведение; потенциальная жертва; виктимность; виктимология; психологические исследования; victim behavior; potential victim; victimization; victimology; psychological research