Участь України у діяльності міжнародних організацій як напрям запобігання та протидії транснаціональній організованій злочинності - Гораш, О. С.; Horash, O. S.; Olena Horash (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 282-285, 2025)
Відзначено, що участь України у діяльності міжнародних організації є необхідною умовою для ефективної боротьби з транснаціональною організованою злочинністю. Враховуючи те, що цей вид злочинності набув глобального характеру, протидія та запобігання їй потребує складного, комбінованого, міжнародного підходу, який полягає у співпраці з іншими країнами, обміні інформацією та готовності до спільних дій по боротьбі з транснаціональною організованою злочинністю.

It was noted that Ukraine's participation in the activities of international organizations is a necessary condition for effective fight against transnational organized crime. Given that this type of crime has acquired a global character, countering and preventing it requires a complex, combined, international approach, which consists of cooperation with other countries, exchange of information and readiness for joint actions to combat transnational organized crime.
Keywords: Україна; транснаціональна організована злочинність; протидія транснаціональній організованій злочинності; міжнародні організації; міжнародне співробітництво; Ukraine; transnational organized crime; countering transnational organized crime; international organizations; international cooperation