Проблемні питання у сфері запобігання та протидії вчинення домашнього насильства до осіб похилого віку - Малиновська, Т. М.; Malynovska, T. M. (Наше право. - 2018. - № 3. - С. 150-154, 2018)
Розглянуто загальні положення щодо здійснення домашнього насильства. Проаналізовані форми насильства до осіб похилого віку. Акцентовано увагу на профілактиці та запобіганню домашньому насильству як органами Національної поліції так і територіальними центрами соціального обслуговування. Наведено загальні статистичні дані постраждалих осіб від домашнього насильства. Запропоновано створення інформаційної бази (обліку статистичних даних) потерпілих осіб.

The general provisions on domestic violence are considered. Forms of violence against the elderly are analyzed. Emphasis is placed on the prevention and prevention of domestic violence by both the National Police and territorial centers of social services. General statistics on victims of domestic violence are presented. It is proposed to create an information database (accounting for statistical data) of victims.

Рассмотрены общие положения относительно совершения домашнего насилия. Проанализированы формы насилия к лицам пожилого возраста. Акцентировано внимание на профилактике и предотвращению домашнего насилия как органами Национальной полиции, так и территориальными центрами социального обслуживания. Наведены общие статистические данные пострадавших от домашнего насилия. Предложено внедрение информационной базы (учет статистических данных) потерпевших от домашнего насилия.
Keywords: домашнє насильство; особа похилого віку; здоров’я та життя особи; профілактика; domestic violence; elderly person; health and life of a person; prevention; домашнее насилие; человек преклонного возраста; здоровье и жизнь человека; профилактика