Modern Aspects of Forensic Medical Examination in the Conditions of Military Conflict - Svitlychnyi, V. A.; Світличний, В. А.; Yezhov, D.; Єжов, Д. (Актуальні питання судової експертизи і криміналістики : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. з нагоди 100-річчя від дня народж. М. С. Романова (м. Харків, 17 трав. 2024 р. ). – Харків, 2024. – С. 17-19, 2024)
Судові експертизи в умовах воєнного стану стикаються з низкою викликів, спричинених знищенням інфраструктури, змінами у законодавстві, збільшенням кількості воєнних злочинів та нестачею ресурсів/ персоналу. Ці виклики можуть негативно позначитися на якості судових експертиз, швидкості розслідувань та справедливому судовому розгляді. Необхідно вирішувати ці проблеми та підвищувати якість судових експертиз під час війни.

Forensic examination under martial law faces a number of challenges caused by the destruction of infrastructure, changes in legislation, an increase in the number of war crimes, and a lack of resources and personnel. These challenges can negatively affect the quality of forensic examinations, the speed of investigations and judicial justice. It is necessary to address these problems and improve forensic examination in time of war.

Судебные экспертизы в условиях военного положения сталкиваются с рядом вызовов, вызванных уничтожением инфраструктуры, изменениями в законодательстве, увеличением количества военных преступлений и нехваткой ресурсов/персонала. Эти вызовы могут отрицательно сказаться на качестве судебных экспертиз, скорости расследований и справедливом судебном разбирательстве. Необходимо решать эти проблемы и повышать качество судебных экспертиз во время войны.
Сучасні аспекти судово-медичної експертизи в умовах воєнного конфлікту
Keywords: судова експертиза; воєнний стан; військові злочини; знищення інфраструктури; нестача ресурсів; реформи; forensic examination; martial law; war crimes; destruction of infrastructure; lack of resources; reforms; судебная экспертиза; военное положение; военные преступления; уничтожение инфраструктуры; нехватка ресурсов; реформы