До питання зловживання процесуальними правами в межах адміністративного судочинства - Гуртова, К. М.; Hurtova, K. M.; Ксенія Гуртова (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. IV наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 червня 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 149-151, 2024)
Стверджено, що зловживання процесуальними правами найчастіше спрямоване на безпідставне затягування чи перешкоджання розгляду справи, а також виконання судового рішення.

It has been asserted that the abuse of procedural rights is most often aimed at unreasonably delaying or obstructing the consideration of a case, as well as the execution of a court decision.

Утверждено, что злоупотребление процессуальными правами чаще всего направлено на безосновательное затягивание или воспрепятствование рассмотрению дела, а также исполнение судебного решения.
Keywords: адміністративне судочинство; зловживання процесуальними правами; законодавство; administrative proceedings; abuse of procedural rights; legislation; административное судопроизводство; злоупотребление процессуальными правами; законодательство