Загальнотеоретичні підходи до визначення сутності економічної безпеки держави - Кошиков, Д. О.; Koshykov, D. O. (Прикарпатський юридичний вісник. – 2018. – Вип. 2 (23), т. 3. – С. 176-181, 2018)
У статті сформульовано поняття економічної безпеки держави, як основної складової національної безпеки. Автором виокремлені основні ознаки економічної безпеки України, які пов’язані із стійкістю та захищеністю економічних відносин, а також їх здатністю гарантувати реалізацію економічних прав і свобод громадян та забезпечувати розвиток національної економіки. Проаналізовані складові елементи економічної безпеки України до яких віднесено фінансову безпеку, макроекономічну безпеку, виробничу безпека, енергетичну безпеку, зовнішньоекономічну безпеку, інвестиційно-інноваційна безпеку.

The article formulates the concept of economic security of the state as the main component of national security. The author identifies the main features of economic security of Ukraine related to the stability and security of economic relations, as well as their ability to ensure the realization of economic rights and freedoms of citizens and the development of the national economy. The constituent elements of economic security of Ukraine, which include financial security, macroeconomic security, industrial security, energy security, foreign economic security, investment and innovation security, are analyzed.

В статье сформулировано понятие экономической безопасности государства, как основной составляющей национальной безопасности. Автором выделены основные признаки экономической безопасности Украины, связанные с устойчивостью и защищенностью экономических отношений, а также их способностью обеспечивать реализацию экономических прав и свобод граждан и развитие национальной экономики. Проанализированы составляющие элементы экономической безопасности Украины, к которым отнесены финансовая безопасность, макроэкономическая безопасность, производственная безопасность, энергетическая безопасность, внешнеэкономическая безопасность, инвестиционно-инновационная безопасность.
General theoretical approaches to determining the essence of economic security of the state
Общетеоретические подходы к определению сущности экономической безопасности государства
Кошиков, Д. О. Загальнотеоретичні підходи до визначення сутності економічної безпеки держави / Д. О. Кошиков // Прикарпатський юридичний вісник. – 2018. – Вип. 2 (23), т. 3. – С. 176-181.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Економічні науки. Економічна безпека. Economics. Economic Security. Экономические науки. Экономическая безопасность; економіка; экономика; economy; економічна безпека; экономическая безопасность; economic security; економічні відносини; экономические отношения; economic relations; національна безпека; национальная безопасность; national security