Завдання, принципи та напрямки адміністративної діяльності Департаменту міграційної поліції Національної поліції України - Магдалюк, В. І.; Mahdaliuk, V. I. (Вісник Кримінологічної Асоціації України. – 2024. – № 1 (31). – С. 402-409, 2024)
У статті досліджено сутність напрямків адміністративної діяльності міграційної поліції. Пріоритетними завданнями підрозділу є забезпечення дотримання законів про міграцію, контроль за переміщенням апатридів та іноземців, а також протидія торгівлі людьми та нелегальній міграції. Для підвищення ефективності функціонування міграційної поліції напрацьовано ряд рекомендацій практичного характеру щодо розширення технічних можливостей даного підрозділу та поглиблення співпраці з міграційними службами Євросоюзу та інших країн. Як наслідок, логічним і зрозумілим є факт того, що покращення технічної бази, на основі впровадження в діяльність міграційної поліції України міжнародного досвіду розвинених країн світу є ключовими компонентами стратегії підвищення ефективності роботи даного органу.

The article examines the essence of the areas of administrative activity of the migration police. The priority tasks of the unit are to ensure compliance with migration laws, control the movement of stateless persons and foreigners, and counteract human trafficking and illegal migration. In order to improve the efficiency of the Migration Police, a number of practical recommendations have been developed to expand the technical capabilities of this unit and deepen cooperation with the migration services of the European Union and other countries. As a result, it is logical and understandable that improving the technical base, based on the introduction of international experience of developed countries into the activities of the Migration Police of Ukraine, is a key component of the strategy for improving the efficiency of this body.

В статье исследована сущность направлений административной деятельности миграционной полиции. Приоритетными задачами подразделения является обеспечение соблюдения законов о миграции, контроле за перемещением апатридов и иностранцев, а также противодействие торговле людьми и нелегальной миграции. Для повышения эффективности функционирования миграционной полиции наработан ряд рекомендаций практического характера по расширению технических возможностей данного подразделения и углублению сотрудничества с миграционными службами Евросоюза и других стран. Как следствие, логичен и понятен факт того, что улучшение технической базы, на основе внедрения в деятельность миграционной полиции Украины международного опыта развитых стран мира являются ключевыми компонентами стратегии повышения эффективности работы данного органа.
Tasks, principles and directions of administrative activity of the migration police Department of the National Police of Ukraine
Keywords: міграція; міграційна поліція; імміграція; еміграція; іноземці; особи без громадянства; торгівля людьми; штучний інтелект; міжнародна співпраця; migration; migration police; immigration; foreigners; stateless persons; human trafficking; artificial intelligence; international cooperation; миграция; миграционная полиция; иммиграция; эмиграция; иностранцы; лица без гражданства; торговля людьми; искусственный интеллект; международное сотрудничество